Linda Blom

Disciplin: Konceptuell scenkonst
Stipendieår: 2023

Nominerande institution: Teaterhögskolan i Malmö, Lunds universitet

Nomineringskommitté: Fredrik Haller, bitr. rektor och lektor i dramaturgi samt Erik Pold, adjunkt i teater och samhälle.

Stipendiestiftelse: Jubelfonden

Kontakt: Instagram

Stipendiemotivering:

Linda Blom är en kreativ scenkonstnär som är lika skicklig bakom kameran, vid ljusbordet, som på scen. Hon är en öppensinnad teatermakare som tar risker på scen, men också en öppen person som på engagerat och konstruktivt sätt bidrar till samhället. Blom har alla förutsättningar för bli en aktiv del av i en progressiv utveckling av scenkonstmiljön och till utvecklandet av en kollektiv scenkonstforskning som kommer med överraskande förslag på hur scenkonstens framtid kan bli.

Jag är scenkonstnär som jobbar tvärkonstnärligt. Jag brinner för den fria konsten och driver frigruppen Teater Kreatur. Mitt arbete är väldigt fokuserat på att fylla de tomrum jag anser finnas inom konsten och använda scenkonsten som mitt politiska verktyg. Skulle säga att konsten jag gör balanseras mellan humor och politik i trygga rum, en plats för människor att få vara och mötas i en ironisk satir om att vara människa.